mst

Adviseur Ruimtelijke Ordening

Standplaats:
Doorn
Startdatum:
01.04.2019
Einddatum:
05.08.2019
Uren per week:
24

Ontwikkel mee aan een duurzame omgeving in Utrechtse Heuvelrug

De samenleving

Utrechtse Heuvelrug is een mooie gemeente met 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

 

De organisatie

Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijke vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan. Het team Ontwikkeling houdt zich bezig met het actueel houden van de bestemmingsplannen in aanloop naar een Omgevingsplan. En faciliteert en stuurt bestuurlijk en maatschappelijk gewenste ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het beheer van het gemeentelijk vastgoed. Wil je weten hoe onze organisatie werkt bekijk dan ons boekje

 

De medewerker

Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Onze arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden zorgen voor een gunstig werkklimaat. Het Nieuwe Werken geeft hierin ruimte en flexibiliteit.

Binnen het thema Omgeving zijn wij voor het team Omgevingsontwikkeling op zoek naar een

 

Adviseur Ruimtelijke Ordening voor 36 uur per week

 

Wat is het doel van de functie?

Het behandelen, begeleiden en opstellen van bestemmingsplannen.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

-         Tot de invoering van de Omgevingswet werkt je aan het (laten) opstellen en begeleiden van bestemmingsplannen die zijn gericht op het faciliteren van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. In dat kader voer je overleg, draag je zorg voor de planning en coördinatie van de werkzaamheden in verband hiermee.

-         Je bent de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de (juridische) actualiteiten in dit werkveld.

-         Je adviseert het management, de betrokken portefeuillehouder, het college van B en W en de raad.

-         Je vertegenwoordigt de gemeente in voorkomende rechtsgedingen.

-         Je draagt actief bij aan de invoering van de Omgevingswet, de opbouw van het Omgevingsplan en het ontwikkelen van de daarbij horende werkwijze.

 

Wat vragen wij van je?

·         Relevante afgeronde HBO of WO-opleiding;

·         kennis van juridisch-planologische wetgeving en beleid op het werkterrein;

·         ervaring binnen het vakgebied strekt tot aanbeveling;

·         communicatieve en redactionele vaardigheden;

·         open houding tegenover vernieuwen, leren en experimenteren rondom de invoering van de omgevingswet.

·         goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Welke competenties zet je al in of ontwikkel je nog?

Wij zoeken een collega die maatschappelijke belangen invoelt en het bestuur adequaat adviseert vanuit een “ja, mits houding”. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en hebt een vlotte en nauwkeurige pen. Je weet complexe materie om te zetten in begrijpelijke tekst. Als teamlid verwachten we van jou een collegiale houding. De functie vereist de kunst van het interactief opereren en omgaan met belangen.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten